Zindelijk maken

Hoi,

Heb een dochter van 3 jaar die nog niet zindelijk is. Vorig jaar haar oma en ik hebben het gedaan en ze gaf ook signalen wanneer het aankwam. We besloten ook de luiers weg te halen en het werkte maar uit eindelijk toen wij bij haar ander oma gingen was die soort van bang voor viezigheid dus adviseerde zij om het met luier te doen want zo deed ze het met haar kinderen :expressionless:

In ieder geval, in die periode had dochter ook moeite om te plassen kreeg wel de drang om naar de wc te gaan maar gebeurde niks dus misschien door infectie dat zij niet meer durfde te doen…?

Nu proberen wij het nogmaals alleen het plassen durft ze niet maar heeft wel gepoept.

Wat kan ik in deze situatie doen?

Tijdens de zomerperiode wordt je vraag i.v.m. capaciteitsproblemen niet beantwoord door de jeugdverpleegkundige. Je kunt in onze community wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.