Welkom bij de GroeiGids Community

Let op! Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden in de community. Je kunt deze periode hier wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders. Heb je een specifieke vraag die gaat over jouw kind of jouw situatie en wil je die niet stellen in de oudercommunity dan kun je ook chatten met een verpleegkundige via de GroeiGids ouderchat. Je krijgt dan een persoonlijk advies. Check de GroeiGids app om te zien of jouw JGZ/GGD-regio is aangesloten bij de chat.

Het doel van deze community is dat alle ouders en opvoeders hier hun vraag kunnen stellen en ervaringen en tips met elkaar kunnen uitwisselen over gezond opgroeien en opvoeden. Vanaf zwangerschap tot puberteit. Elke vraag wordt altijd eerst behandeld een jeugdverpleegkundige. Op die manier heb je naast de tips en praktijkervaring van andere ouders ook informatie van een professional.

Iedereen met een account kan een vraag stellen op het prikbord. Post je een vraag op het prikbord, licht dan kort toe waarom je dat doet. De vragen op het prikbord worden binnen 24 uur als eerste door een jeugdverpleegkundige beantwoord. Andere ouders kunnen vragen die op het prikbord staan liken. Zo ziet iedereen of er meer ouders met dezelfde vraag zijn. Na beantwoording van de vraag wordt de vraag verplaatst naar het thema en/of de leeftijdsfase waar de vraag over gaat. Vervolgens kunnen andere ouders reageren, met je mee denken en eigen ervaringen of tips met je te delen. Bij elke vraag is het antwoord van de jeugdverpleegkundige als eerste onder de vraag te vinden.

Om een uitnodigende community te zijn waarin we vragen kunnen stellen, naar elkaar luisteren en met elkaar meedenken, spreken we een aantal omgangsvormen met elkaar af. Iedereen gaat op een respectvolle manier met elkaar om op een vriendelijke toon en is beleefd. Een gezonde discussie moedigen we aan, dus zorg voor vriendelijkheid, begrip en nieuwsgierigheid. Communiceer daarom positief en opbouwend.

Klik hier om meer te lezen over de omgangsvormen binnen deze community: ‘Hoe gaan we met elkaar om? Niet naleven van de omgangsvormen kan leiden tot een waarschuwing of in het uiterste geval tot blokkering van je account. Lees de omgangsvormen dus goed door.

Let op: deze voorwaarden en regels kunnen tussentijds gewijzigd worden, daarom raden we je aan ze regelmatig door te lezen.