Vroeg wakker door broertje

Sinds 2 weken wordt ons zoontje (20-01-2021) tussen 5.15 en 5.45 uur wakker. Een enkele keer krijgen we hem wel weer in slaap, maar zijn zus (18-01-2020) is wakker, huilt en kan niet meer slapen. Als we ze laten liggen blijven ze hard huilen. Bij ons in bed vinden ze het vooral gezellig, maar op een gegeven moment geven ze wel aan dat ze een broodje willen eten en zitten we dus al vroeg beneden. De rest van de ochtend zijn ze moe en prikkelbaar. Vooral dat laatste is erg vervelend. Je merkt dat ze te weinig hebben geslapen.
Zoontje slaapt overdag van 12.00 tot 14.00/14.30.
Dochter slaapt overdag van 12.00/12.30 tot 13.30/14.00.

Wie heeft de gouden tip?

Hi, Bedankt voor je vraag! Lastig probleem inderdaad, als kinderen vroeg wakker zijn en elkaar ook wakker maken. Je zou kunnen kijken of vervroegen van de bed tijd kan helpen om wat langer te slapen. Als kinderen te moe zijn zie je namelijk soms ook dat ze juist minder goed/lang gaan slapen.
Voor de oudste kan misschien ook juist het verkorten van het middagdutje maken, dat ze mogelijk beter doorslaapt s nachts.
Verder kan het helpen de kamer goed donker te houden, snel te reageren en te sussen en voor de oudste kun je een slaaptrainer overwegen.
Het blijft wel een kwestie van proberen. En hopelijk is deze vroege vogelfase snel voorbij.
Wie weet zijn er nog ouders die hun ervaring en /of tips willen delen!
Vriendelijke groet, het GroeiGids team