Verborgen reflux en stikken

Mijn zoontje van 8 weken oud heeft verborgen reflux. Nu is het zo dat hij hierdoor regelmatig ‘stikt’ en je hem moet helpen om hem er uit te laten komen. Iemand hier bekend mee of tips? Zo eng om hem te zien stikken.
De standaard tips doen we al, Johannesbroodpitmeel, na de fles goed laten uitbuiken, bedje wat schuiner zetten ect…

Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden. Je kunt deze periode wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in de community, misschien is er een zelfde soort vraag al eerder gesteld. Of check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.

Hi, heel herkenbaar. Dat hadden wij ook rond dezelfde periode. Je kunt er helaas weinig aan doen ze moet eroverheen groeien hebben wij te horen gekregen. Na een heftig stik incident, gaat het gelukkig beter. Houden hem na de voeding langer recht op en leggen hem daarna un zijn bedje ( op zijn buik, hij is echt een buikslaper) nu is hij 3 maanden en hij lijkt er beter mee om te gaan. Geen incidenten meer gehad.

Als tip kregen wij mee vanuit het ziekenhuis als het weer gebeurt in zijn gezicht te blazen. Zodat hij schrikt en gewoon weer lucht krijgt.

Weet dat dit misschien niet de antwoord is wat je zoekt, maar ze groeien eroverheen.

Gr tam