Slaapproblemen: kleuter staat 's nachts op en slaapt bij ouders

Hallo. Sinds een jaar of anderhalf wordt onze dochter 's nachts wakker (vaak door nachtmerrie) waarna ze opstaat en bij ons in bed kruipt. In het begin probeerden we haar in haar eigen bed te houden, maar hier gingen we zelf ook aan onderdoor want dit proces kon uren duren. Dus inmiddels ‘facaliteren’ we het met een stretcher in onze slaapkamer waar ze dan kan gaan liggen.
Afgezien van het feit dat dit natuurlijk verre van ideaal is, komt het ook nog regelmatig voor dat ze of niet meer kan slapen of dat ze heel vroeg wakker wordt. Ze begint dan tegen ons te praten wat ons weer uit onze slaap houdt.
Inmiddels weten we niet meer wat we moeten doen om haar in haar eigen bed te laten slapen. Waar het voorheen niet elke nacht gebeurde is het nu wel elke nacht. We zijn inmiddels behoorlijk radeloos. Heeft er iemand advies?

1 like

Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden. Je kunt deze periode wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in de community, misschien is er een zelfde soort vraag al eerder gesteld. Of check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.