Loopstoel wel of niet?

Beste ouders,

Wij willen graag een loopstoel kopen voor onze 5 maanden oude baby. Het liggen op een kleedje begint langzamerhand te vervelen. Hoe houden jullie een baby bezig? Ik las dat experts het aanschaffen van een loopstoel afraden, omdat het een vertraging in de loopontwikkeling kan veroorzaken en bij gebruik van een loopstoeltje kunnen kinderen een spitsvoetje ontwikkelen doordat ze op hun tenen lopen.

Alvast hartelijk dank voor het reageren.

Groet,

Adnane

Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden. Je kunt deze periode wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in de community, misschien is er een zelfde soort vraag al eerder gesteld. Of check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.

Hoi Adnane,

Vanwege veiligheid en ontwikkeling wordt het door veel kinderartsen, JGZ, Consumentenbond etc. afgeraden. Je zou rond 5-6 maanden met je kindje kunnen werken aan spelen, speelgoed pakken, taal, tummy time, van lig naar zit. Er is op YouTube veel te vinden!