Leren staan

Hallo allen,

Even een vraag in de categorie ‘is dit normaal?’. Onze dochter van 11 maanden heeft 3 keer gestaan in de box en 1x bij een stoel, ongeveer drie/twee weken geleden. Sindsdien heb ik haar niet meer zien staan, ze lijkt zich wel meer op te trekken aan meubels maar gaat dan alleen op de knieën. Is dit normaal in het leerproces van staan? Bij andere vaardigheden deed ze niet anders vanaf het moment dat ze het onder de knie kreeg.
Groeten Rixt

Tijdens de zomerperiode wordt je vraag i.v.m. capaciteitsproblemen niet beantwoord door de jeugdverpleegkundige. Je kunt in onze community wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.

Hoi Rixt,
Is heel normaal, wij merken met ons dochtertje dat ze iets doet dan een paar weken niet meer en dan ineens gaat ze super snel en trekt ze zich zonder problemen op aan meubels of je broek.
Zodra onze dochter wat nieuws doet of laat zien kan het zijn dat er een soort ‘groeipauze’ ingelast word en dan een aantal weken staat ze je met een grote grijns je aan te kijken dat ze het kan.
Hoe gaat het inmiddels?
Groetjes,
Petra

Bedankt! Het klopte inderdaad, ze staat nu overal en nergens bij op en klimt ineens de trap op.