Kind loopt weg van school

Hoi!
Mijn kind loopt als het boos is weg van school. Als de juf hem dan weer in de school heeft wil ze dat hij opgehaald wordt. Hoe hiermee om te gaan?

Hi,
Welkom in onze community. We kunnen ons voorstellen dat je dit een lastig probleem vindt. Belangrijk is om het gesprek aan te gaan met de juf over de oorzaak van zijn boosheid en welke oplossing er gevonden kan worden, anders dan je kind ophalen. Vind je het lastig om alleen met de juf te praten, dan kun je ook vragen of de intern begeleider aan wil sluiten. Daarnaast moet je kind leren dat hij niet weg mag lopen als hij boos is, maar bijv. wel kan vertellen aan de juf wat hem dwars zit. Dat kan je kind oefenen. De aanpak hangt uiteindelijk af van de oorzaak en ook de leeftijd van je kind. Misschien is er een andere oorzaak waardoor je kind wegloopt, bijv. verveling; of herken je zijn gedrag ook in de thuissituatie en kun je daar ook oefenen.
Heb je meer hulp hierbij nodig, dan kun je altijd een afspraak maken met een jeugdverpleegkundige van de GGD. Zij kunnen ook met je meedenken over een oplossing.
Er zijn ongetwijfeld ouders met ervaring hiermee, wie weet kunnen die deze hier delen.
Vriendelijke groet, het GroeiGids team