Kind 4 jaar slaapt slecht

Onze zoon van 4 en half slaapt de laatste maanden erg slecht. Hij gaat makkelijk slapen (rond 7 uur) en slaapt dan tot een uur of 12/1 als een blok. Maar daarna wordt hij iedere keer wakker en komt naar ons toe of gaat vanuit zijn bed roepen. We proberen hem steeds zo saai mogelijk weer terug naar bed te krijgen en vaak gaat hij dan ook wel weer zijn bed in, maar een uur later is hij er weer. Dit gaat zo door tot een uur of 5 waarna hij helemaal niet meer gaat slapen en iedere 10/20 minuten komt vragen hoe lang het nog duurt tot hij naar beneden mag. Vervolgens is hij wel de hele dag aan het klagen dat hij zo moe is en valt ie 's avonds tijdens het eten aan tafel in slaap. Heeft iemand nog goede tips om te zorgen dat hij wat rustiger slaapt en hopelijk ook minder moe is overdag?

Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden. Je kunt deze periode wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in de community, misschien is er een zelfde soort vraag al eerder gesteld. Of check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.