Eten word steeds moeilijker

Mijn zoontje at eigenlijk alles met veel plezier. Nu word dit steeds minder. Ik weet dat het bij de leeftijd hoort. Maar het word wel steeds lastiger iets aan te bieden. Met avond eten eet hij met de pot mee maar het moet eigenlijk wel iets zijn waar je alles door elkaar heen kan prakken. Maar ook wil hij geen fruit meer hebben behalve banaan en knijpfruit. Het lijkt wel of hij structuur vervelend vind. Dit gebeurd bijvoorbeeld ook met ei en tomaat en komkommer. Hij blijft het wel in z’n mond stoppen maar spuugt het dan weer uit.
Zijn er tips zodat ik hem meer kan aanbieden. Hij weet nu al precies wat ongezonde lekkere snacks zijn en daar wil ik zo veel mogelijk van af blijven

Hoi, welkom bij de Community!

Wat vervelend om te lezen dat het eten op deze manier een stuk minder leuk wordt. Zijn leeftijd speelt hier inderdaad een grote rol. Het uitproberen en het kieskeurige past daar helemaal bij. Belangrijk is dat jij uiteindelijk bepaalt wat hij eet en hij bepaalt hoe veel hij hier van eet. Probeer extra tussendoortjes aan te bieden en eventueel de volle producten aan te bieden. Laat hem mee helpen met tafel dekken of iets bereiden in de keuken om het zo interessanter of leuker te maken. Daarnaast kan je altijd vrijblijvend eens contact opnemen met een diëtiste. Zij zijn ook gespecialiseerd in de kieskeurige eter en kunnen jou misschien nog wat extra handige tips geven.

Succes!
Met vriendelijke groet,
Team Groeigids community.