Bijten 14 maanden

Ons kindje van 14 maanden begint ineens met bijten in onze benen en armen. Het zal vast een fase zijn, maar hoe pak je dit aan? We geven al steeds bijtspeeltjes wanneer ze dit doet. Dat hielp in eerste instantie wel, maar nu niet meer. Hoe kun je het bijten voorkomen/verminderen?

Ons zoontje van 16 maand doet dit nu ook heel veel. Wij weten echter ook niet zo goed wat we er mee moeten. Ik heb het idee dat hij het doet voor aandacht of zo. Hij doet het niet uit boosheid. Hopelijk is er iemand met tips.

Groetjes Linda

1 like

Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden. Je kunt deze periode wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in de community, misschien is er een zelfde soort vraag al eerder gesteld. Of check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.

Bij ons doet ze het echt op verschillende momenten. Soms loopt ze naar ons toe en bijt ze. Soms is ze aan het huilen en wil ze iets en dan bijt ze. Ik kan het niet per se ergens aan linken