Baby slaapt niet

Onze dochter van bijna 6maanden is iedere avond overstuur. Vast ritueel, moe op bed leggen, eigen knuffel… niks werkt meer. We zijn radeloos en kapot door de gebroken nachten. Als ze eenmaal slaapt is ze een uur later weer wakker. Iemand tips? Overdag slaapt ze s’ochtends wel goed, middag vaak slecht.

Door personeelstekort is er helaas tijdelijk geen capaciteit om jullie vragen door de jeugdverpleegkundige te laten beantwoorden. Je kunt deze periode wel vragen, tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Zit het antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in de community, misschien is er een zelfde soort vraag al eerder gesteld. Of check onze GroeiGids app of groeigids.nl. Je vindt er betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden in elke levensfase.

Je kunt ook je vraag stellen via de GroeiGids ouderchat, beschikbaar in 11 regio’s in Nederland via de GroeiGids app. Of neem contact op met de JGZ organisatie bij jou in de buurt.

Doen jullie al huid op huid contact? Veel knuffelen en in een draagzak of draagdoek. Misschien gewoon het alleen zijn kan voor haar niet goed werken en kan ze wel beter slapen met jullie erbij. Dit kan je langzaam weer afbouwen. Maar voor nu heeft ze het gewoon nodig

Ojee! Ik herken dit verhaal compleet. Wij zitten hier ook nog mee. Heb je ondertussen een goede tip? Of is het een kwestie van wachten en veel knuffelen tot het weer over is?

Inmiddels gaat het beter, was echt even een fase! We hebben er maar aan toe gegeven en veel geknuffeld. Ze slaapt nu soms de nacht door of komt nog 1x voor een voeding.