Al een maand alleen krijsen tijdens de fles

Onze dochter is onderhand 4,5 maand. Ze doet het op nagenoeg alle vlakken goed. Eén groot nadeel echter is dat ze nu al pak en beet een maand altijd huilt bij de fles. We zien ook op de groeikaart dat ze begint te stagneren en we zijn onderhand radeloos… ze drinkt nu gemiddeld rond de 6 keer 100ml op de dag.

Even wat achtergrond informatie:
Ze heeft vanaf geboorte al zeer veel last gehad van krampjes. Om die reden zijn we van Etos huismerk babymelk naar Kruidvat anti darmkramp voeding gegaan. Dit ging beter, maar lostte het nog niet op en gaf weer andere probleempjes. Daarna zijn we toen ze wat stabieler werd weer terug gegaan naar Etos huismerk wat een regelrechte ramp bleek te zijn en waardoor ze de hele dag huilde. Op advies van het consultatiebureau zijn we toen meteen weer omgeschakeld naar de Kruidvat kramp voeding. Dit maakte alles stabieler, maar sinds die gebeurtenis huilt ze bij elke fles. Dit was rond de 3 maanden.

Het voeden gaat als volgt:
We maken een fles voor haar, en leggen haar in zijwaartse houding om te voeden (alternatieve houdingen maken geen verschil). Ze gaat dan vrolijk aan de fles lurken. Na zo’n 40 ml begint het festijn. Onttroostbaar huilen en veel naar achteren overstrekken. Ze wilt de fles niet meer en helpen met boertjes of wiegen e.d. hebben nagenoeg geen effect. Onderhand zijn we er wel achter dat ik tijdens het lopen (afleiden) ervoor kan zorgen dat ze nog rustig wat meer drinkt totdat ze rond de 100ml ermee ophoud. Hiervoor moet ik onderhand heen en weer dansen met een baby op de arm om haar voldoende af te leiden wat voor niemand prettih is. Het nadeel is dat mijn vrouw haar niet op 1 arm kan dragen om haar zo te voeden dus wordt het voeden voor haar echt steeds lastiger. Heel soms drinkt ze nu meer, vaker wat minder. Naderhand huilt ze tot ze de speen krijgt en heeft ze een gigantische zuigbehoefte. Echter wil ze voor geen goud meer de fles.

We waren afgelopen weekend overgestapt op Nutrilon Pepti op advies van het consultatiebureau op verdenking van koemelkallergie, maar werd daarna op advies van het consultatiebureau weer afgeraden omdat ze alleen huilt tijdens de fles (logisch hé). We hebben andere mensen, flessen, speentjes, voedingsmomenten en noem het maar op al geprobeerd.

Op dit moment zijn we wederom in samenstemming met het CB afspraken aan het maken met een prelogopedist (hoop dat ik het goed schrijf) om mee te kijken tijdens een voedingsmoment en met een fysio die gaat kijken naar het overstrekken. Het kan zijn dat ze in een vicieuze cirkel beland is o.i.d. Tevens gaan we een planning maken om binnenkort de transitie naar vast voedsel te maken.

Mijn vraag is vooral of er hier ouders of specialisten zijn die dit ook maar een beetje herkennen en hier advies op kunnen geven. We hebben onderhand al zoveel geprobeerd zonder oplossing en ik twijfel persoonlijk of een prelogopedist of fysio wel de oplossing zullen zijn.

Beste JD,

Jeetje zeg wat heftig. Vervelend dat het consultatiebureau hier blijkbaar ook niet echt bij kan helpen.
Ik ben zeker geen expert en heb ook geen ervaring met jullie situatie. Echter o.a. w.b.t. overstrekken en darmkrampen denk ik dat een osteopaat jullie wellicht ook goed kan helpen. Ons heeft deze helpen om ons zoontje losser te krijgen in de schouders (had een gigantische hekel aan omkleden, altijd huilen/pijn).
Deze wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar was het voor ons zeker waard.
Ik hoop voor jullie dat er snel een oplossing wordt gevonden.

Groetjes Linda

Hier echt precies hetzelfde, maar het startte toen mijn zoontje 2 maanden was ongeveer. Dat is inmiddels 2 weken aan de gang. Ook dat lopend voeden is hetzelfde! Wij zitten nu ook weer bij het cb om te kijken. Zeggen ook pepti voeding gaan proberen of misschien verborgen reflux. Pff vind het onwijs zwaar die voedingen nu en hopelijk snel een oplossing! Heel veel succes en sorry dat ik niet kan helpen!

Hi,

Wat een ellende ik ben bekend met het verhaal. Alle voedingen en spenen en flessen geprobeerd. Ten slotte uitgekomen bij de dr brown flessen smalle hals. Mijn zoontje overstrekte zich ook vanaf de geboorte hevig vooral toen de fles op was. Heeft ook een enorme zuigbehoefte (nog steeds) Kwam ook niet goed aan, En na elke voeding de hik. Dokters zeiden dat elke baby last heeft van maagzuur en dat dit erbij hoorde. De ene heeft er meer last van dan de ander werd verteld. “Omdat het klepje nog moet sluiten” hij had zo een last van het zuur dat hij er hees van werd. Naar de osteopaat geweest en vertelde dat hij van nek tot kont verkrampt zat (navelstreng om nekje gehad) op een gegeven moment ook fysio thuis gehad qua houdingen en overstrekken en nog meer andere mensen. Niks hielp. uiteindelijk was ik het zo zat en ben overgegaan op de pepti voeding. Dit hielp met drie maanden ook niet echt veel en toen naar een kinderarts geweest. Zei ook altijd dat hij sinds geboorte spruw had (dronk onrustig de fles en liet los) en ja me moedergevoel klopte. Neocate voeding vergoed door de verzekering en hij sliep de nacht door! Nu is hij zeven maanden oud en zitten wij op de extra care voeding van de kruidvat. Heeft nog wel zuur maar lijkt er niet zo een last meer van te hebben. Of het in ons geval koemelkallergie is denk het niet. Maar omdat de darmen nog moeten rijpen denk ik dat het teveel melk was voor zijn lichaampje. In de extra care voeding zit ook de helft minder lactose. Misschien voeden in een wipper wat iets hoger gezet kan worden? En na de voeding wat langer rechtop houden. Het is een hele zoektocht. Heel veel sterkte ermee. En volg altijd je eigen gevoel.

Hi,

Wat ontzettend vervelend. Ik heb het met mijn dochter ook gehad. Zij is nu dezelfde leeftijd, als die van jou.
Het cb stelde voor om andere flessen te bestellen en te proberen. Nou lang verhaal kort werkte allemaal niet.
Ik ben toen zelfstandig overgestapt op hero hypo allergeen voeding. Deze voeding verkleind de eiwitten en zorgt dat er geen koemelk allergie ontwikkeld wordt. Daarnaast zijn we overgestapt op de MAM flessen met ovale speen.
Wij zaten hiervoor op nutrilon en hebben ook kruidvat merk geprobeerd.
Na 3 dagen waren alle krampen en tranen over.
Ik heb zo’n vrolijk kind ervoor terug gekregen.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Gr,
Anne

Wat vervelend!
Helaas wel een herkenbaar verhaal voor ons. Dochter ging met 3 maanden steeds minder en slechter drinken. Ook steeds vaker huilen en krijsen als ze de fles ook maar zag. Ik kolfde alle melk, dus ze kreeg altijd borstvoeding uit een flesje. Andere voeding heb ik niet geprobeerd, maar alle flessen en houding zijn wel langs gekomen en niet hielp. Het was ook terug te zien in haar gewicht. Ze ging afvallen. Uiteindelijk (na 4x bij huisarts te zijn geweest) zijn we doorgestuurd naar een kinderarts. Conclusie van het onderzoek was verborgen reflux. Ze heeft medicijnen gekregen (maagzuurremmers, omeprazol) in best een hoge dosering, en dit hielp heel erg. Het was even zoeken naar de juiste dosering, maar toen die goed zat ging ze weer goed en veel drinken en is ze ook weer aangekomen.
Nu ze 1,5 is en voornamelijk vaste voeding heeft, heeft ze er geen last meer van en hebben we medicijnen helemaal kunnen afbouwen.
Succes ermee!
Gr,
Ida

Bij onze oudste zoon (nu 4 jaar) was het ook drama, aantal keer gevraagd en ook bij huisarts of het Koemelkallergie kon zijn, volgens huisarts en cb kon je dat nog niet zeggen en zou het niet zo zijn. Hij spuugde ook nog eens heel veel met een boog. Ook dieetvoeding geprobeerd. Uiteindelijk zijn wij overgestapt naar geitenmelk van kabrita en we kregen een heel ander en veel rustiger kindje.

Het is het proberen waard.

Wij zijn nooit officieel langs kinderarts geweest om het te laten onderzoeken want wat een vervelend onderzoek voor zijn kleine, maar ik ben er wel van overtuigd dat hij het heeft. Helaas tot nu toe nog niet overheen gegroeid, maar veel kindjes groeien er uiteindelijk wel overheen.

Sterkte met de zoektocht naar wat het probleem en de oplossing is.